Rss

Vad krävs för att starta ett hotell?

Pengar. Ganska mycket pengar. Utan kapital är det svårt att starta ett hotell som kan mäta sig med sina konkurrenter. För den som har mindre kapital kan det vara bättre att satsa på ett B&B eller ett vandrarhem. Definitionerna är kanske inte solklara, men B&B:s och vandrarhem är som regel betydligt billigare att starta upp och sedermera driva. Om inte annat kan det vara ett sätt att få kapital för att i ett senare skede just starta ett stort och lyxigt hotell.

Hur mycket kan du göra själv?

Om man startar ett väldigt litet hotell, eller snarare ett vandrarhem eller ett B&B, kan man säkerligen göra mycket själv för att få det i ordning. Det kan räcka med att köpa ett par smarta verktyg, byggmaterial och annat som krävs och sedan helt enkelt sätta igång.

Att göra mycket av arbetet själv kan göra att man sparar en hel del pengar i det inledande skedet. Samtidigt bör man komma ihåg att det inte går att göra allting själv. Många elarbeten är något som man inte bör, får eller kan göra på egen hand. I många fall är det bättre att vänta tills man helt enkelt har kapital att göra det man vill – och på det sätt man vill.

Vilken nivå av service ska du erbjuda?

Gemensamt för de flesta hotell är att de erbjuder en nivå av service som ett B & B eller ett vandrarhem inte kan göra. Eftersom förväntningarna normalt är högre på ett hotell innebär det större initiala investeringar som behöver göras. Det gäller alltifrån attiraljer, möbler, personalkläder och mat till rumsstorlekar, tv-apparater och badrum. Eftersom hotell ofta är större än exempelvis ett B & B, behöver man också tänka mer på säkerheten. Mer om detta nedan.

Säkerhet

Ett förstoringsglas som glömts på fönsterbrädan i direkt solljus kan under olyckliga förutsättningar starta en brand (nej, det är inte en myt). En gäst som glömmer kranen på innebär förvisso inte direkt fara – men det kan ställa till med en hel del oreda. Som hotellägare behöver man hela tiden fundera över säkerheten och se till att man vidtar rätt åtgärder för att säkerhetsstandarden är hög.

Comments are closed.