Rss

Hotel Dorsia

Hotel Dorsia är ett modernt och exklusivt hotell som ligger i centrala Göteborg. hotell i GöteborgHotellet liknar ingenting annat. När man kommer in i hotellet så kan man tro att man kommit in i hemmet för en excentrisk dam från förra seklet. Eller att man hamnat mitt i Tusen och en natt.

Hotellet är ett blickfång

Hotellets röda fasad kröns av mästersmeden Bert Johanssons skulpturala fågelbo. Redan exteriört utgör hotellet ett blickfång. Men det är när man kommer in i hotellet som man verkligen drar efter andan. När man kommer in i hotellet stiger man in i en lekfull, vacker och spännande låtsasvärld och man glömmer helt av livet utanför. Det finns mycket inspiration från förra sekelskiftet och varje rum är helt unikt med handplockade tavlor, möbler och prydnadssaker samt massor av tyger med tungt fall från Designers Guild.

Bo i ett kungarike

Hotel Dorsia har 38 rum i olika storlek, från S till XL. Det finns inget uppgraderingssystem som tilldelar gäster rum efter antal intjänade poäng. Istället är tanken att varje gäst ska bo som en kung eller drottning och att vart och ett av hotellets rum är som ett kungarike för sig. Alla rum är lika bekväma, lika vackra, men alla är olika. Sedan så väljer man som hotellgäst själv hur stort rike (hotellrum) man vill ha. Alla hotellrum har deluxesängar bäddade med sängtäcken av mullbärssilke och med sänglinne av handkammad egyptisk bomull. På varje rum finns internetansluten smart-TV med gratis filmkanaler, fri wifi, minibar, badrockar, tofflor och i badrummen finns exklusiva produkter från Hermès.

Goda maträtter i restaurangen

Hotellet har en utmärkt restaurang som serverar internationella maträtter med franska influenser fast med klassiska, svenska råvaror. Även frukosten serveras i restaurangen och är mycket god. Servicen är också utmärkt och personalen ordnar gärna det lilla extra. I restaurangen serveras också lunch och middag. Restaurangen är ny för i år i White Guide som listar Sveriges bästa restauranger och barer. Däri fick restaurangen bedömningen ”Mycket god klass”. Hotellets restaurang har också en modern bar som bland annat serverar ett 30-tal viner, främst från Europa. Självklart har hotellet en bra rumsservice.

Centralt läge

Hotel Dorsia ligger endast 200 meter från Kungsportplatsens spårvagnshållplats. Det ligger endast 6 minuters promenad från Göteborgs centralstation. Det är tre minuters promenad till den populära parken Trädgårdsföreningen och Gamla Ullevi Arena ligger bara 850 meter bort. Hotellets centrala läge gör att man har stor närhet till en mängd butiker, restauranger och andra nöjen. Kommunikationerna till och från hotellet är också utmärkta.

Hotel Dorsia är ett bra val av hotell om man söker efter ett hotell centralt i Göteborg och vill ha en hotellupplevelse utöver det vanliga. Servicen är mycket god och man bor lyxigt och bekvämt på det unika hotellet. Vill du läsa om ett annat härligt hotell i Sverige kan du klicka här.

Comments are closed.