Rss

Boka en vistelse på ett designhotell

Idag är det inte bara en övernattning vi söker när vi väljer ett hotell. Helheten och vår upplevelse under vår vistelse avgör om det är ett hotell som vi vill återkomma till. Färger, former och material påverkar oss ständigt och gör att vi upplever något på varje plats vi besöker. Designhotell jobbar för att skapa en helhet och en röd tråd genom hela sitt utseende. Alla möbler, tavlor och former skapar en symmetri som vi trivs i. När vi idag bokar hotell är det inte längre bara för att vi behöver en plats att sova utan det blir allt viktigare för oss att trivas. Att må bra och att koppla av. En resa och hotellövernattning är ofta förknippat med lite extra lyx och detta har designhotellen tagit fasta på.

Belysning och belysningsarmaturer är också en väldigt viktig del för helheten. En lampa ska inte bara skänka ett behagligt ljus utan den ska också vara snygg att se på. Det finns massvis med designlampor på Luceart.se och DesignOnline m.fl. för de som gillar design och vill bläddra bland ett stort antal stilar. Det är inte alltid helt enkelt att hitta inspiration till sitt hem men där har internet gjort det betydligt lättare. Nu finns det en mängd bloggar och inspirerande sidor som gör att det är lätt att hitta sin stil och de produkter man gillar. Vill man ha något att bläddra i så kan man ta en titt i ett av alla inredningsmagasin som finns i handeln. Här finns inspiration i överflöd och oftast blandas både gammalt och nytt på ett smakfullt sätt.

Bo bekvämt och snyggt

Ett populärt designhotell mitt i Stockholms city som exempelvis detta designhotell har satsat väldigt mycket på sin interiör. Inredningen har hämtat inspiration från det nordiska ljuset. Resultatet syns i hela hotell Nordic Light’s inredning i form av enkla snygga lösningar. Transparant i färg och form och ett ljus som ständigt förändras. Här finns även platser för möten i fina ljusa rum och hotellet ligger i perfekt läge mitt i city. Du har gångavstånd till Centralstationen, butiker och andra kommunikationer. Hotellet används ofta även till företagskonferenser och möten.

Hotellets specialisering på ljus syns även i hotellets ”Mood-rum”. I dessa rum kan du själv välja ljus och färgsättning utifrån ditt eget tycke. Här vet man att färg inte enbart är något man ser utan också något som känns och påverkar oss mentalt och kroppsligt. Med enkla knapptryckningar ställer du själv in tempot på ljuset och förändringen i regnbågens alla färger.

Namnet ”Nordic Light” betyder norrsken och de fantastiska färger du kan se i ett norrsken förenar och skapar en värld av njutning på hotellet. Hotellet definierar lyx med hjälp av lyx i färg och tidlös form. I anslutning till hotellet ligger isbaren som du kan besöka vid speciella tillfällen. Drick en drink direkt ur ett handgjort glas av is från Torne älv.

Comments are closed.